Isnin, 9 April 2012
KeRjA
erm best nya ri nie aku dapat cuti..tp stg nk p blajaq keta plk..huhuhu pnat weh..dh lar bwak keta gedik2 lg..hehhehehe erm En S mrh sy ker???sy bkn sja2 nk cr gduh ngn awk..tau x dh lma En s x lawk2 ngn sy..sy rndu saat2 itu..hehehhehe bla lah awk blh snyum mcm sllu kt sy..plisssssssssssss i missssssss this time...hehehehe
KEK BATIK
KEK BATIK
Bahan2:-
·
Biskut Marie 1
packet.
·
1/2 Butter (gune
marjerin nanti berminyak sangat, so better lah gune butter)
·
Telur 2 biji (pecahkan siap2 tau telur tu dalam
mangkuk n pukul telur)
·
Coklat bar (ni coklat bar masakan, masukkan 1
ketul dah cukop)
·
Susu pekat 3 sudu makan
·
Milo 4 sudu makan
·
Air 1/2 cawan
Bahan dah sedia, ayuh mula kan..
Cara2 membuat:
Cara2 membuat:
1. Cairkan butter. (tak kisah lah dalam periuk atau kuali yg penting api kecil)
2.
Masukkan telur. (Kacau hingga telur kembang dan
pastikan tak berketul-ketul)
3.
Masukkan coklat bar
seketul. (kacau sampai jadi pekat)
4.
Masukkan milo dan
serentak tu masukkan 1/2 cawan air. (Part yang ni penting sebab mase masukkan milo akan jadi berketul-ketul dan keras, so pandai lah kene sebatikan dengan air. Air pun
jangan banyak sangat sebab nanti biskut lembik.)
5.
Masukkan susu pekat. (nak guna susu cair pun boleh tapi tak
perlu masukkan air 1/2 cawan)
6.
OK, teruskan kacau adunan
td,jangan masukkan biskut Marie terus, pastikan adunan sebati. Agak adunan dah
pekat masukan biskut Marie dan gaul rata.
7.
Tuang kan dalam bekas
loyang atau tupperware pun boleh. Sambil tuang sambil padat2 kan biskut
tu.
8.
Masukkan dalam peti sejuk
seketika.... dan siap untuk di hidang
Langgan:
Catatan (Atom)